Τα τελευταία νέα

Επίλογος 2015

Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ, η μοναδική και μακροβιότερη ετήσια πολιτιστική έκδοση στη χώρα που κυκλοφορεί από το 1992, καταγράφοντας και αποτιμώντας το πολιτιστικό γίγνεσθαι με την υπογραφή έγκριτων και καταξιωμένων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών, παρουσιάστηκε και φέτος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 Δεκεμβρίου.

Περισσότερα...

Θεατρολογικό Συνέδριο "Το θέατρο στη νεότερη και σύγχρονη Κύπρο"

theatre 0

Στο πλαίσιο του  Θεατρολογικού Συνεδρίου "Το θέατρο στη νεότερη και σύγχρονη Κύπρο" το οποίο διοργανώθηκε από το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, το Πολιτιστικό Ιδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, τον Δήμο Λεμεσού και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015 στη Λεμεσό, η Ελένη Δουνδουλάκη ως Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε επιστημονική ανακοίνωση με θέμα:

"Ο Κύπριος βαρύτονος Τζον Μοδινός στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Ελλάδας"

Περισσότερα...

Γενική Συνέλευση ICOM - UNESCO 1-3/6/2015

geniko icom

Από την 1η ως την 3η Ιουνίου του 2015 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι η 30η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται το ICOM παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό επιστήμονες του πολιτισμού και επαγγελματίες των μουσείων από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν απόψεις σχετικά με τα πολλαπλά και πολυεπίπεδα θέματα των μουσείων σήμερα. Η Γενική Συνέλευση αποτελεί διεθνές πολιτιστικό forum και κύριο αποφασιστικό όργανο του ICOM, το οποίο θέτει το πλαίσιο, ορίζει τους άξονες στρατηγικής και λειτουργίας και εγκρίνει τα πεπραγμένα του οργανισμού. Συγκαλείται σε ετήσια βάση και πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την ετήσια συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που έγινε φέτος για 80η χρονιά.

Περισσότερα...

Κατάθεση έκδοσης "30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης" στο Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ελενη θεσσαλονικηΤην Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 κατατέθηκε στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η έκδοση "30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ 1984-2014" στην οποία η Ελένη Δουνδουλάκη έχει υπογράψει τη θεατρολογική επιμέλεια και την επιμέλεια έκδοσης.

Προηγήθηκε συνάντηση της Ελένης Δουνδουλάκη με Καθηγητές του Τμήματος Θεάτρου καθώς και ξενάγησή της στο νέο κτήριο του Τμήματος Θεάτρου στο οποίο στεγάζονται πλέον οι αίθουσες διδασκαλίας, τα τεχνικά εργαστήρια και οι χώροι προβών του Τμήματος.

Η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης αποτελεί την ολοκληρωμένη αποτύπωση και παρουσιάση της τριαντάχρονης ιστορίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη θεατρολογική καταγραφή η οποία θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές του νεοελληνικού θεάτρου από το 1980 και έπειτα.

Περισσότερα...

Τακτικό μέλος του ICOM

ελενη icom

Κατά τον τρέχοντα μήνα, η Ελένη Δουνδουλάκη ορίσθηκε τακτικό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM, International Council of Museums) μετά από απόφαση του Διοικητικού Σύμβουλίου του ελληνικού τμήματος και μετά από σχετική επικύρωσή της από το κεντρικό τμήμα του ICOM στο Παρίσι.

Περισσότερα...

Κατάθεση έκδοσης "30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης" στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 κατατέθηκε στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών η έκδοση "30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ 1984-2014" στην οποία η Ελένη Δουνδουλάκη έχει υπογράψει τη θεατρολογική επιμέλεια και την επιμέλεια έκδοσης.

Προηγήθηκε συνάντηση της Ελένης Δουνδουλάκη με την Καθηγήτρια Θεατρολογίας κα Χρ. Σταματοπούλου-Βασιλάκου η οποία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης του Τμήματος και στην οποία παραδόθηκε η έκδοση.

Περισσότερα...

Επίλογος 2014

10540780 839985226063504 763719783036565098 nΣτις 9 Δεκεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μεγαρο Μουσικής Αθηνων η ετήσια πολιτιστική έκδοση "ΕΠΙΛΟΓΟΣ".

Η έκδοση, η οποία είναι η μοναδική ετήσια έκδοση που καταγράφει τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας όλου του χρόνου και σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού φέτος συμλήρωσε τα 23 χρόνια παρουσίας. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κείμενα των Κώστα Γεωργουσόπουλου, Γιώργου Μονεμβασίτη, Μάνου Στεφανίδη, Γρηγόρη Ιωαννίδη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Θοδωρή Αμπαζή, Τάκη Τζαμαργιά, Μαριάννας Κάλμπαρη, Πόπης Διαμαντάκου, Τάκη Βλατού καθώς και κείμενο της Ελένης Δουνδουλάκη με τίτλο

"ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. 30 χρόνια μετά: Θέλουμε ή δεν θέλουμε πυρήνες πολιτισμού στην περιφέρεια;"

Το κείμενο αναφέρεται στον θεσμό των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. συνολικά, στις δυνατότητες και τις αδυναμίες που τον χαρακτηρίζουν καθώς και στα προβληματα που αντιμετωπίζει 30 και πλέον χρόνια μετά την θεσμοθέτησή του από το Υπουργείο Πολιτισμού σε 16 πόλεις της Ελλάδας, ενώ προτείνει πιθανές λύσεις στα προβλήματα αυτα.

Περισσότερα...

 

 

 

Tα τελευταίανέα

Εικόνες & Video

100
λόγοι