Βιογραφικό

Η Ελένη Δουνδουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Είναι θεατρολόγος, αριστούχος απόφοιτος και υποψήφια διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών), όπως και μεταπτυχιακή απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Θεάτρου).

Επίσης είναι σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης. Εξειδικεύθηκε στη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών καθώς και σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής και πολιτισμικής θεωρίας και κοινωνιολογίας πραγματοποιώντας περαιτέρω σπουδές στην Αγγλία και αποκτώντας δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών:

ΜΑ από το University of Warwick στην Πολιτιστική Πολιτική και Πολιτιστική Διαχείρηση και MSc από το London School of Economics and Political Science στην Πολιτισμική Κοινωνιολογία, από το οποίο αποφοίτησε μετ'επαίνων (διάκριση Merit).

Απέκτησε τις πρώτες εργασιακές της εμπειρίες στο Τμήμα Σχεδιασμού Προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001-2004 και έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα στο χώρο του Πολιτισμού ως βοηθός σε θεατρικές παραγωγές στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πρώτος σταθμός στην επαγγελματική της σταδιοδρομία αποτελεί η συνεργασία της το 2005 με το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. για την οργάνωση παραγωγής των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών εργάστηκε ως βοηθός του Ιταλού σκηνοθέτη Franco Zeffireli στην όπερα «Παλιάτσοι» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το 2007 εργάζεται στο θέατρο και ως σκηνογράφος έχοντας συνεργαστεί, σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γ. Αρμένη, το Θέατρο Προσκήνιο κ.α..

Από τον Σεπτέμβρη του 2010 ως τον Αύγουστο του 2014, διατέλεσε Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης (Λαμία), ενός από τα 16 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της χώρας. Κατά τη θητεία της, πέρα από την καλλιτεχνική παραγωγή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου του οργανισμού και στην εξωστρέφειά του.

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί οκτώ χρόνια.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ψυχικού στον οποίο διατέλεσε  Αντιδήμαρχος καθώς και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, κατά τη δημοτική περίοδο 2007 – 2010 διετέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης και της Επιτροπής Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.).

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στον οποίο διατέλεσε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού. Τέλος, κατά τη δημοτική περίοδο 2011 - 2014 διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού – Παιδείας – Νεολαίας – Αθλητισμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.A.).

Είναι μέλος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ι.Τ.Ι.–UNESCO) καθώς και μέλος του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (I.C.O.M.).

Είναι μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ (κίνηση πολιτών για τα αρχαία θέατρα).

jefireli final

Σεπτέμβριος 2005, Φεστιβάλ Αθηνών, 
με τον Ιταλό σκηνοθέτη Franco Zeffirelli

ypografh-enothtaviografiko-large-cropped

Δεκέμβριος 2010, Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού,
στην ορκωμοσία για τη δημοτική περίοδο 2011-2014

Eleni biblio-enothtaviografiko

Αύγουστος 2014, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, έκδοση
  «30 χρόνια ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης»

 

 

 

 

 

 

Tα τελευταίανέα

Εικόνες & Video

100
λόγοι