Προτάσεις

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Cycladic

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,  αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική Τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας, είναι ένα από τα μουσεία που δίνουν ιδίαιτερο βάρος στην εκπαιδευτική αποστολή τους.

Στο πλαίσιο αυτό και για τρίτη χρονιά πραγματοποιεί διαγωνισμό παιδικής αφίσας. Δίνει έτσι τη δυνατότητα σε παιδιά από 6 έως 12 ετών να ζωγραφίσουν την αφίσα των παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2015 - 2016 και να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο, τα εκθέματα και τις δραστηριότητες του Μουσείου.

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2015

μπλε wtd

27/3/2015

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (I.T.I.UNESCO) και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου επιλέγει κάθε χρόνο μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου από μια χώρα-μέλος για να γράψει το μήνυμα της ημέρας, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα...

Δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη

μπενακη 1

9/3/2015

Κάθε Πέμπτη και για έναν ολόκληρο χρόνο, το Μουσείου Μπενάκη, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα μουσεία της χώρας μας, ανοίγει δωρεάν τις πόρτες του στο κοινό με την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου του κοινού που ισχύει στα κεντρικά κτήρια, στα παραρτήματα, στις μόνιμες συλλογές και στις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Περισσότερα...

Να γνωρίσουμε την πρώτη Καλλιτεχνική Θερμοκοιτίδα της Ελλάδας

08 04IJ7Q8131 131124-960x639

2/3/2015

Στο κτίριο που επί δεκαετίες στέγαζε τα γραφεία και τα τυπογραφεία του θρυλικού περιοδικού "Ρομάντσο", στην περιοχή Γεράνι κοντά στην Ομόνοια, στεγάζεται σήμερα η πρώτη Καλλιτεχνική Θερμοκοιτίδα της Ελλάδας.

Το ΡΟΜΑΝΤΣΟ, δημιούργημα της ομάδας του γνωστού πολιτιστικού κέντρου BIOS, φέρνει στην Ελλάδα την ιδέα και τη δομή της καλλιτεχνικής θερμοκοιτίδας. Του οργανωμένου δηλαδή χώρου ο οποίος παρέχει στέγη και υπηρεσίες οργάνωσης σε νέες καλλιτεχνικές μονάδες - νέους ή νέες επιχειρήσεις - οι οποίες ανήκουν στο χώρο των "δημιουργικών/πολιτιστικών βιομηχανιών" (creative/cultural industries).

Περισσότερα...

Η αρχαιολογία ως μοχλός ανάπτυξης

kolones

9/2/2015

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αρχαιολόγου και δύτη Μπρένταν Φόλεϊ που έχει κεντρικό ρόλο στην έρευνα του ναυαγίου των Αντικυθήρων, τον "Τιτανικό του αρχαίου κόσμου" όπως το έχει χαρακτηρίσει,

προτείνω να διαβάσουμε τη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό "Κ" της Καθημερινής της Κυριακής στις 8/2/2015, να ενημερωθούμε για τη μοναδική αυτή υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα και να αναλογιστούμε τις απεριόριστες δυνατότητες που δίνει η πολιτιστική κληρονομιά στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Πολιτισμός: προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις

marmara-parthenona-660 0

2/2/2015

Οι συνεχείς θεσμικές αλλαγές στο Υπουργείο Πολιτισμού, η συχνή εναλλαγή προσώπων στην ηγεσία του, η οικονομική κρίση και η υποβάθμιση του Πολιτισμού στην ατζέντα των κυβερνήσεων είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση μιας πληθώρας προβλημάτων στο χώρο.

Έτσι, η νέα ηγεσία του Υπερ-υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται αντιμέτωπη με ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια από τα προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις:

Περισσότερα...

 

Tα τελευταίανέα

Εικόνες & Video

100
λόγοι