Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο. Σημαίνει ενδιαφέρον για τον συμπολίτη και συνάνθρωπο. Σημαίνει παρεμβάσεις και λύσεις στα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή όλων μας. Συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει άμεση ενεργοποίηση σε συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται στις λειτουργικές απαιτήσεις της πόλης και στις καθημερινές μας ανάγκες ως δημότες. Αυτή η αντίληψη προσδιόρισε την ενασχόλησή μου με τα κοινά και τη συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2006 έως το 2014.»

 

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 η Ελένη Δουνδουλάκη, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Ψυχικού με το συνδυασμό «Δημοτική Συνείδηση», με επικεφαλής την Ειρήνη Κατσαρού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συνδημοτών της.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος Ψυχικού και ανέπτυξε μια σειρά από δραστηριότητες.

Ως Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Πρόνοιας και Νεότητας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα Παιδείας αντιμετωπίζοντας θέματα συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων του Δήμου. Παράλληλα διαχειρίστηκε άμεσα αιτήματα εκπαιδευτικών και λειτουργικών αναγκών.

Η Ελένη επίσης υποστήριξε τη σύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων μια πρωτοβουλία η οποία έδωσε την ευκαιρία στους νέους του Δήμου, μέσα από συγκεκριμένες δομές, να εκφράσουν την άποψή τους και να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες που ενδιαφέρουν την ηλικία τους.

Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, η Ελένη εργάστηκε προκειμένου να υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου ως προς τα νέα καθώς και τα συνεχιζόμενα έργα και να απορροφηθούν τα κονδύλια από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α 2007 – 2013 που είχαν δοθεί στο Δήμο Ψυχικού για έργα όπως η "Ανάπλαση Άλσους Πρίγκιπος Νικολάου" και η "Διαμόρφωση Αύλειων Χώρων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού", ενώ και πάλι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 η Ελένη επανεκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος  Φιλοθέης - Ψυχικού (Δήμος που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των Δήμων Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης, Ψυχικού) με το συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών», ο οποίος προέκυψε από τη διεύρυνση του συνδυασμού «Δημοτική Συνείδηση», με επικεφαλής τον Παντελή Ξυριδάκη.

Κατα τη διάρκεια της θητείας της διατέλεσε Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού. Από τη θέση αυτή εισηγήθηκε στον Δήμαρχο προγράμματα, δράσεις και δραστηριότητες σχετικές με τον Πολιτισμό και άσκησε συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με την εκτέλεση και προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου και την εύρυθμη λειτουργία των σχετικών δομών του.

Κατά τη διάρκεια των δύο θητειών της διατέλεσε μέλος σε διάφορες Επιτροπές καθώς και σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων τόσο του Δήμου Ψυχικού όσο και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Κατά τα οκτώ χρόνια της συμμετοχής της η Ελένη ενεργοποιήθηκε και στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, κατά τη δημοτική περίοδο 2007-2010 διετέλεσε μέλος της Γενικής Συνέλευσης και της Επιτροπής Πολιτισμού της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) και κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού - Παιδείας - Νεολαίας - Αθλητισμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Τέλος στα χρόνια αυτά, συμμετείχε σε συνέδρια σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

camera ΕΙΚΟΝΕΣ

img, img, img, img, img, img, img, img, img, img, img, img, img, img

img-1Σεπτέμβριος 2013, με την τ. Δήμαρχο Ψυχικού  Ειρήνη Κατσαρού

img-3Κούλουμα 2013, με τον Δήμαρχο Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη

meproskopous-enothtatopikhaytodioikishΜάρτιος 2008, με τα παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ψυχικού

img-3333 Απρίλιος 2010, σε συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ για τον «Καλλικράτη»

Tα τελευταίανέα

Εικόνες & Video

100
λόγοι